2012. március 30., péntek

Call of Duty: Black Ops 2 - infószivárgás

Bár az Activision még mindig nem erősítette meg hivatalosan, hogy az idei Call of Duty-epizód a Treyarch gondozásában készülő Black Ops 2 lesz, többen már konkrét információkkal tudnak szolgálni a játék multiplayer módját ért változásokról. És már állítólagos megjelenési dátumunk is van.
 
A hivatalos Black Ops fórumon osztotta meg a nagyközönséggel egy lelkes, belső körökhöz közel álló delikvens az alábbi információkat, a posztot azóta eltávolították az oldalról. Mi ez, ha nem egy megerősítés az Activision részéről? Idén kilencedik alkalommal tér vissza a Call of Duty a Black Ops 2 alcímet viselő epizóddal. A következő részleteket illik pletykaként kezelni, de könnyen lehet, hogy a végleges játékban is hasonló finomságokkal szembesülünk majd. Van már megjelenési dátumunk is, mely esetünkben november 6.
Lássuk a kiszivárgott információkat a multiplayerről! Lesz egy új játékmód, az Escort, mely voltaképpen egyfajta Search and Destroy. Egy játékosnak mindképpen életben kell eljutnia a pálya bizonyos szakaszáig, a mérkőzés fordulókra oszlik, s csak egy életünk van. A Drop Zone és a Kill Confirmed is visszatér, ellenben a Team Defender és az Infected nem.

A Pointstreak-rendszer a Modern Warfare 3 megoldását követi. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a célokra. egy bombalerakás pl. két pontot ér. A saját zászló értéke egy, míg az ellenség flagje két pontot jelent. Ha zászlószerzésnél asszisztálunk, az egy pontot ér, egy sima capture pedig kettőt. A Specialist pointstreakje módosult: két ölés egy perket ér, négy kill két perket jelent, a hat ölés hármat - egészen nyolcig, A perkek akkor válnak pro-vá, ha van nekik pro-változatuk. Az RC XD nem tér vissza. A Heat Vision egy újfajta pointstreak jutalmat jelent, ha elérjük a szükséges pontokat, akkor aktiválhatjuk a Heat Visiont és rácsatolhatjuk scope-ként a fegyverünkre, s érzékelhetjük az ellenséget a falakon át. Sörétes puskákra nem rakható. Item package-ekhez öt pont szükséges, tartalmazhatnak lőszert, minigunt, gránátvetőt, rakétavetőt és kevlár-mellényt.
Tizenöt Prestige lesz a játékban, ötven rankot fejlődhetünk, minden második prestige két újabb rangot jelent - egészen a kilencvenedik szintig. Az Elite 2.0 is a Black Ops 2-ben debütál majd, és teljesen be lesz építve a játékba. A Combat Recordot módosították és új nevet kapot: Elite Stats. Lesznek speciális lobby-k a klánmeccseken, és a klánbajnokságok mostantól elérhetővé válnak.
Nem lesz MOAB vagy Nuke, nincs Last Stand, és elbúcsúzhatunk a death streakektől, hasonlóan a lángszóró-kiegészítőktől. A térképek mérete és desingja a Black Ops első részét követi, nem a Modern Warfare 3-at. A mesterlövész puskákat jelentősen továbbfejlesztették, bár nem lesz aim assist. A játékosok testreszabása hűen tükrözi azt, hogy milyen perkeket és pointstreak-típusokat használunk. Még nagyobb hangsúlyt fektetnek a hardcore-arcokra, mint korábban. A Hardcore-ban nem lesznek gránátvetők, a respawn ideje csökkent. Egy láblövéssel nem lehet megölni az ellenfelet, fejre vagy mellkasra kell célozni. A súlyosan sérült játékosok véreznek. A Perk Pro-rendszer tovább frissült, és visszatér a Combat Training opció is hatalmas javulással. A botok fejlesztett AI-t kaptak, nagyban hasonlít ez a mód a MW3 Spec Ops-ára.
A fentebb olvasható részleteket még nem erősítették meg. Várjuk a hivatalos bejelentést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése