2012. március 30., péntek

Blizzard: hozni fogjuk a szintet konzolon is

Már persze akkor, ha a Diablo III tényleg megjelenik konzolokra, mert egyelőre továbbra sincs sem zöld lámpa a fejlesztésnek, sem pedig hivatalos bejelentés. Azonban minden jel arra mutat, hogy már mindkettő elég közel van, és a Blizzard ígéri, konzolon is hozzá méltó játékélményre kell számítani.
Paul Sams, a Blizzard egyik vezetője elmondta, habár a PC-s verzió kisebb-nagyobb változtatásokra szorul, de úgy véli, a Diablo III konzolokon is remek élményt nyújtana. Mindezt persze még azelőtt, hogy egyáltalán formálisan bejelentették volna a konzolverzió készülését - a Blizzard továbbra is csak "felderíti" egy esetleg konzolos változat lehetőségeit.
Persze felmerül a kérdés, hogy miért nem fejlesztett már a Blizzard korábban is konzolokra. Sams szerint sokan találják be őket ezzel, de mindig a következőt mondja: "Nem engedjük, hogy üzleti modellek vagy platformok befolyásolják a játékainkat. Ezek másodlagos dolgok számunkra amögött, ami a legfontosabb, vagyis a játékmenet."
A Blizzard hitvallása tehát továbbra is az, ha jó a játék, venni fogják: "Biztosnak kell lennünk benne, hogy a játék remek, és mindenki tolni akarja. Ha egy nagyszerű játékot szállítunk le, egy remek élményt, akkor az üzleti modell - ha őszinte akarok lenni veletek - működni fog."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése